una familia?!
Holaaaaa a todos,
Het is alweer een tijdje geleden sinds ik mijn vorige blog postte, maar dat komt omdat er weer het een en ander is gebeurd. Ten eerste, ik ben geslaagd! Afgelopen Woensdag was de diploma uitreiking en heb ik met trots 2 diploma's Toerisme mogen aannemen.
Zoals de meeste mensen waarschijnlijk al wel weten, heb ik Donderdag 21 juni een familievoorstel gehad uit Marbella. Ik ga hier niet te veel op in omdat er niks met het gezin aan de hand was maar ze gewoon niet bij mij pasten en ik er geen goed gevoel over had.
Omdat ik dit voorstel ruim een maand nadat ik hoorde dat ik geaccepteerd was kreeg, ging ik er van uit dat ik nu nog wel weer een tijdje kon wachten voordat ik een nieuw voorstel zou krijgen maaar.....
Afgelopen Donderdag 28 juni zag ik nadat ik klaar was met werken, weer een mailtje van een mogelijke hostfamily!!!! Ik kon niet geloven dat dit al weer zo snel was en heb het dossier doorgenomen. Dit keer een gezin uit hartje Sevilla, Zuid Spanje. Dit gezin bestaat uit vader Miguel, moeder Laura en hun zoontje van 3,5 jaar, Ignacio. Wij (ja ik zeg ‘wij', omdat vooral mama en John er ook erg enthousiast over waren!) waren hier meteen erg enthousiast over en ik heb dan ook meteen ‘ s Avonds laten weten dat ik graag in contact zou willen komen met dit gezin. De volgende dag kreeg ik een mailtje van Laura (van Travel Active) dat ze het door had gegeven aan de partnerorganisatie in Spanje en die middag belde ze me op om twee uur dat het gezin graag om half drie zou willen skypen! Helaas was ik even Venray in en was ik dus niet op tijd thuis dus toen heb ik doorgegeven wel later op de dag te kunnen en dus stond er een afspraak om zes uur. En oh, ik was zo zenuwachtig.. Snel nog even de vragen met mama doorgenomen, een perfect plekje gevonden met een leuke achtergrond om te skypen (erg belangrijk ook hehe ;p) en 15min van tevoren skype maar vast aangezet voor het geval dat. En toen kwamen ze om vijf over zes online (natuurlijk precies op tijd voor Spaanse begrippen!). Maar ik zag niet de moeder Laura zitten, maar een blond meisje dus ik dacht HUH, que pasa?! Bleek het de huidige Au Pair te zijn die er t/m vandaag was! Het was echt zo'n leuk gesprek! Het meisje wat er nu nog was sprak vloeiend Spaans en Engels, wat goed van pas kwam want de host mom sprak geen Engels en ik natuurlijk (nog) geen vloeiend Spaans dus zij kon het mooi vertalen. Op een gegeven moment zag ik een klein jongetje met een geschilderd maskertje op zijn gezichtin de deuropening staan wie heel voorzichtig dichterbij kwam. Wat een scheeeeeetje zeg! Hij heet dus Ignacio maar ze noemen hem Nacho. Hij kan al supergoed Engels praten en snapt ook al alles dus ik heb even met hem gekletst. ‘ Nacho, what's your favorite food?' .... .... ‘ SI, chicken and rice with tomatos!' en ik moest er echt om lachen, echt een schatje. Meevaller nummer 1 dus want zelfs ik met mijn geweldige culinaire hoogstandjes kan dit bereiden! Verder hebben we gepraat over mijn werkzaamheden, hobby's van de ouders, hobby's van Nacho, de beroepen - vader is tandarts in de privékliniek van zijn vader en moeder is zijn assistente -, vakanties - met kerst mag ik terug naar huis en in de andere vakanties en weekenden gaan ze naar hun Beach house (!!) bij Cadiz en ik mag met ze mee wanneer ik zou willen - en eigenlijk nog veel meer. Er zijn van beiden kanten veel vragen gesteld en er is veel duidelijk geworden. De familie had al meerdere dossiers van Au Pairs gezien maar die hadden ze afgewezen omdat er iets mistte waarvan ze vonden dat ik het wel had, een compliment dus. Uiteindelijk hebben we 45min geskyped en lieten ze aan het einde weten graag nog een gesprek te willen en Laura, de host mom mailt mij deze week voor een dag en tijd. Zoals jullie waarschijnlijk al wel doorhebben ben ik echt heeeeel erg enthousiast over dit gezin en ik hoop dus ook echt op een match na het tweede skypegesprek! Deze wordt trouwens wel iets lastiger want omdat vandaag de huidige Au Pair weer naar Duitsland teruggaat, zal het volgende gesprek helemaal in het Spaans zijn, aiaiai!
Wanneer ik meer weet komt er uiteraard weer een volgende blog J
Saludos, Lily
Hee Lily!
Wat super fijn en spannend allemaal!! Super leuk!
Echt een spannende periode nu! Ik hoop voor je dat het allemaal goed verloopt met de gesprekken die komen gaan!
Succes!! Xxx
Ohh lil wordt spannend deze week....moet gaan lukken in je beste spaans...ik zit naast je di madre ha!...komt goed schatje!!!!!!!!!!!!!!!!!muchos bessos mama.
aaah super leuk voor je druivemans!
hopen dat het wat wordt met dat gezin, en hoe vet is het dat het kindje Nacho heet. Zo zou ik mijn kind ook nog kunnen noemen.
zie je donderdag? liefs x