Au Pair in Spanje

De eerste week in Spanje!

Buenas noches!

Morgen ben ik alweer een week in bonita España!

Vorige week maandag was het dan eindelijk zo ver, mijn grote avontuur kon beginnen! Vroeg opgestaan om de laatste dingetjes te doen (dingen uit mijn koffer halen om de op zondag gekregen cadeautjes mee te kunnen nemen!), en op naar het vliegveld! Daar waren we ruim op tijd en nadat ik mijn koffer had ingecheckt (20,2 kg, pfiew) zijn we nog even wat gaan drinken. Uiteindelijk moest ik gaan boarden en heb ik het toch wel even zwaar gehad om opa en oma, mama, john en gieltje zo achter te laten. Ik al zwaaiend door de douane en ja hoor.... natuurlijk moest net weer míjn poortje afgaan.. 'niet zwaaien als je door de poortjes loopt jongedame', en dus werd ik gefouilleerd (gelukkig al het illegale thuisgelaten) en mocht daarna doorlopen. Toen op naar de gate waar we elkaar door de glazen ruiten nog konden zien en toen werden we met een bus naar het vliegtuig gereden. Mijn uitzwaai comité had zich verplaatst naar de hekken buiten en zo konden we dus nog naar elkaar zwaaien tot ik het vliegtuig in kon. De vlucht op zich ging prima, duurde 3 uurtjes en was zo voorbij. Op naar de koffers en toen kwam het moment dat ik door de deuren liep en mama Maria en het oudste kindje Isidro stonden te wachten. Ik werd hartelijk ontvangen alleen Isidro was nog een beetje verlegen. Hij wilde wel mijn handbagage koffertje trekken die zowat groter was als hijzelf haha. Eenmaal in de auto vertelde Maria me dat naast de abuela (=oma) ook haar schoonzus met haar twee kindjes tm woensdag zou blijven, dus zouden we met z'n zevenen zijn! Eenmaal aangekomen in El Puerto de Santa Maria, de badplaats waar het huisje staat, liepen we met alle bagage de straat Calle mar de Barents (vernoemd naar Willem Barents, hoe toevallig). Superschattige oranje rijtjeshuizen met patio's en heel veel bloemen! Kennis gemaakt met iedereen en toen even naar mijn kamer op om te kleden. Althans, dat was de bedoeling! want wat bleek nu, ik had de verkeerde sleutel van het slotje van mn koffer meegenomen en dus kon 'ie niet open.... kan alleen mij overkomen natuurlijk en dus met een nijptang toch open gekregen. Toen naar beneden om te lunchen om 16:00 en daarna lekker siesta gehouden! 2 uur later maakte Maria mij wakker om me klaar te maken voor het zwembad. Ook Manuel, de jongste was toen wakker en moest eigenlijk niks van me weten.. dat bleef de hele dag zo en om ze 's avonds voor het eerst in bad te doen was dan ook een hele opgave! Daarna hebben wij gegeten om 23u en toen ging ik naar bedje! De rest van de dagen waren eigenlijk allemaal hetzelfde: opstaan, aankleden, eten, kindjes uit bed, eten geven, aankleden, naar het strand (slecht leven!), terug, kindjes douchen, eten geven, naar bed doen, zelf eten, siesta, kindjes hun merienda geven (=klein hapje zoals wat yoghurt of een broodje) en daarna spelen, naar de bios, winkelen of wandelen. Naarmate de week vorderde, raakten we meer aan elkaar gewend en nu hebben we zelfs al onze eigen dingetjes zoals na het douchen ruik ik aan hun voetjes en elke keer zeg ik dan een etenswaar in het Spaans waardoor ze niet meer kunnen stoppen met lachen en ook zing ik Nederlandse liedjes met ze wanneer ik ze aankleed!

Woensdag heb ik de cadeautjes gegeven: stroopwafels, drop en hopjes aan de ouders en oma en voor de jongetjes de likkoekjes, rozijntjes en mokjes van Jip en Janneke en ze vinden het zo leuk dat ze alleen nog maar water uit die mokjes willen drinken. De andere cadeautjes bewaar ik nog even zodat ik het kan verspreiden.'

Zo, wat een blog! En dat was alleen maar over de eerste 5 dagen want wat ik vandaag heb gedaan, komt in een nieuwe blog!

saludos

Mandy

Lil lil lil waar ligt je sleuteltje dan?.....heb je niks van verteld???....maar goed je koffer toch open gekregen en dat is toch t belangrijkste?....Je bent alweer 1 week weg jemig lijken al weken fijn dat je t naar je zin hebt.Vooral blijven genieten veel foto s maken en deel die maar fijn met ons we zijn zooooooo benieuwd!!!!!!!!!!!!!!!muchos besos mama.